ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «100 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ» ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες και σε αυτούς που σκέπτονται να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση. ΣΕ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ Στόχος του Σεμιναρίου είναι να βοηθήσει όσους και όσες θέλουν να κάνουν την δική τους επιχείρηση να σιγουρευτούν ότι πρέπει να κάνουν αυτό το σημαντικό βήμα. Η απόφαση του να γίνεις επιχειρηματίας συνήθως λαμβάνεται χωρίς ιδιαίτερη γνώση όλων όσων θα πρέπει να γνωρίζει ο επιχειρηματίας ώστε να μειώσει τις πιθανότητες αποτυχίας και να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο αριθμό παραγόντων. Η γνώση του επιχειρηματία είναι ένα εφόδιο ώστε να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης και επιτυχίας. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα μάθετε ποια είναι τα θέματα που πρέπει να είστε έτοιμοι όταν ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση. Ποια είναι δηλαδή αυτά τα σημεία που αν δεν έχετε βασικό επίπεδο γνώσης θα αποτελέσουν αιτία να μην προχωρήσει η επιχείρηση όπως θέλετε, με κίνδυνο να κλείσει. Τα σημεία αυτά περιλαμβάνουν:
 1. Προϋπολογισμός
 2. Επιχειρηματικό σχέδιο
 3. Κοστολόγηση
 4. Διαχείριση των συνεργατών σας (υπαλλήλων, προμηθευτών)
 5. Μεταβίβαση ευθυνών
 6. Διαχείριση του άγχους
 7. Διαχείριση κινδύνων
 8. Έγκαιρη Εγκατάλειψη ιδεών
 9. Αναγνώριση σημάτων Έγκαιρης Προειδοποίησης
 10. Αντιμετώπιση ανταγωνισμού
 11. Απόκτηση γνώσης
 12. Αυτοαξιολόγηση
 13. Λειτουργία επιχείρησης, βασικοί κανόνες
 14. Αποταμίευση
 15. Δικτύωση
 16. Έρευνα αγοράς
 17. Διαφήμιση
 18. Μάρκετινγκ
 19. Διαχείριση οικονομικών επιχείρησης
 20. Διαχείριση προσωπικών οικονομικών
 21. Χρηματοδότηση λειτουργίας επιχείρησης
 22. Κατανόηση λογιστικής και οικονομικών
 23. Οργάνωση εργασιών – Προγραμματισμός
 24. Προσωπική ζωή και επιχείρηση
 25. Τεχνικές πωλήσεων
 26. Συνεργασίες
 27. Διαχείριση χρόνου
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ Πολλά από τα λάθη που κάνει ο επιχειρηματίας στο ξεκίνημα της καριέρας του ως επιχειρηματίας θα μπορούσαν να αποφευχθούν απλά και μόνο αν το γνώριζε ότι ο δρόμος είναι λάθος και αν γνώριζε ότι έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό. Λιγότερα λάθη στο επιχειρείν σημαίνει αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης στα πρώτα δύσκολα χρόνια της επιχείρησης. Επιβιώνοντας τότε που ο «οργανισμός» της επιχείρησης είναι πιο ευάλωτος, σημαίνει ότι χτίζονται οι βάσεις για επιτυχία στην δεύτερη Φάση ωρίμανσης της επιχείρησης και του επιχειρηματίας. Όλοι όσοι ξεκινάνε την δική τους επιχείρηση εξαρχής ονειρεύονται ότι η επιτυχία θα έρθει γρήγορα και παραβλέπουν κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο της επιχείρησης ή ακόμα και στην χρεοκοπία. Το επιχειρείν θέλει σκληρό στομάχι και, πολλές φορές, πολύ σκληρές αποφάσεις από τον επιχειρηματία. Αν μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια, παίρνεις γρήγορα σωστότερες αποφάσεις. Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Ο Γιώργος Φλωράς έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή στον χώρο του επιχειρείν ως επιχειρηματίας και ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Μια διαδρομή με επιτυχίες, αποτυχίες, σωστές ενέργειες και λάθη. Διαθέτει σημαντική πρωτογενή εμπειρία σε όλο το εύρος της Διοίκησης επιχειρήσεων. Η πολυσχιδής δραστηριότητα του έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες να δοκιμάσει στην πράξη πολλές πτυχές του επιχειρείν και να αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε αυτά που πρέπει να κάνει ο επιχειρηματίας αλλά ιδίως σε αυτά που δεν πρέπει να κάνει.
 • λειτουργία και ανάπτυξη δικτύου λιανικής
 • Ecommerce
 • marketing
 • logistics
 • οργάνωση διαδικασιών (εγχειρίδιο λειτουργίας στα πρότυπα ISO)
 • λογιστικά
 • οικονομική διαχείριση
 • σχεδιασμός Planning (βραχυπρόθεσμος/μακροπρόθεσμος)
 • μηχανογράφηση
 • εκπαίδευση προσωπικού
 • διαχείριση κρίσεων, πτώχευση επιχείρησης και αντιμετώπιση συνεπειών
 • έκδοση εντύπων
 • οργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, σεμιναρίων
 • εξαγωγές, στρατηγική ανάπτυξης δικτύου εξωτερικού
 • business plan, επιχειρηματικό σχέδιο
 • στρατηγική αναζήτησης επενδυτών / χρηματοδότησης
 • ζητήματα Ανταγωνισμού
Από το 2006 ως το 2017 ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Το διάστημα 2018-2019 ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EARLY WARNING EUROPE εκ μέρους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Το Σεμινάριο «100 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ» οργανώνεται online και offline. ONLINE Το Σεμινάριο «100 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ» προσφέρεται ONLINE σε δυο (2) παρουσιάσεις διάρκειας 3 ωρών η κάθε μια. Οι παρουσιάσεις γίνονται σε πρωινές ή απογευματινές ώρες, ανάλογα την διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων στο κάθε session. Το κόστος της ONLINE παρουσίασης ανέρχεται σε 100 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε συμμετέχοντα. OFFLINE – ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Το Σεμινάριο «100 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ» προσφέρεται σε παρουσίαση ομάδας έως 10 άτομα. Η ομαδική παρουσίαση γίνεται σε τέσσερις (4) παρουσιάσεις διάρκειας 3 ωρών η κάθε μια. Οι παρουσιάσεις γίνονται σε πρωινές ή απογευματινές ώρες, ανάλογα την διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων στο κάθε session. Το κόστος της ομαδικής παρουσίασης ανέρχεται σε 400 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε συμμετέχοντα. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο Σεμινάριο «100 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ» του Ιουλίου 2020 στείλτε email στο george.floras@floras.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
LinkedIn
Share