• 6974910050
 • george.floras@floras.gr
 • Κοκκινάκη 13 Κηφισιά
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ”

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ”

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες και σε αυτούς που σκέπτονται να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση. 

ΣΕ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ

Στόχος του Σεμιναρίου είναι να βοηθήσει όσους και όσες θέλουν να κάνουν την δική τους επιχείρηση να σιγουρευτούν ότι πρέπει να κάνουν αυτό το σημαντικό βήμα. Η απόφαση του να γίνεις επιχειρηματίας συνήθως λαμβάνεται χωρίς ιδιαίτερη γνώση όλων όσων θα πρέπει να γνωρίζει ο επιχειρηματίας ώστε να μειώσει τις πιθανότητες αποτυχίας και να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο αριθμό παραγόντων. Η γνώση του επιχειρηματία είναι ένα εφόδιο ώστε να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης και επιτυχίας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα μάθετε ποια είναι τα θέματα που πρέπει να είστε έτοιμοι όταν ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση. Ποια είναι δηλαδή αυτά τα σημεία που αν δεν έχετε βασικό επίπεδο γνώσης θα αποτελέσουν αιτία να μην προχωρήσει η επιχείρηση όπως θέλετε, με κίνδυνο να κλείσει. Τα σημεία αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Προϋπολογισμός
 2. Επιχειρηματικό σχέδιο
 3. Κοστολόγηση
 4. Διαχείριση των συνεργατών σας (υπαλλήλων, προμηθευτών)
 5. Μεταβίβαση ευθυνών
 6. Διαχείριση του άγχους
 7. Διαχείριση κινδύνων
 8. Έγκαιρη Εγκατάλειψη ιδεών
 9. Αναγνώριση σημάτων Έγκαιρης Προειδοποίησης
 10. Αντιμετώπιση ανταγωνισμού
 11. Απόκτηση γνώσης
 12. Αυτοαξιολόγηση
 13. Λειτουργία επιχείρησης, βασικοί κανόνες
 14. Αποταμίευση
 15. Δικτύωση
 16. Έρευνα αγοράς
 17. Διαφήμιση
 18. Μάρκετινγκ
 19. Διαχείριση οικονομικών επιχείρησης
 20. Διαχείριση προσωπικών οικονομικών
 21. Χρηματοδότηση λειτουργίας επιχείρησης
 22. Κατανόηση λογιστικής και οικονομικών
 23. Οργάνωση εργασιών – Προγραμματισμός
 24. Προσωπική ζωή και επιχείρηση
 25. Τεχνικές πωλήσεων
 26. Συνεργασίες
 27. Διαχείριση χρόνου

Η ανάλυση των θεμάτων γίνεται με βάση την επιχείρηση που έχετε στο πλάνο σας και κατά τη διάρκειά του αναλύονται τα συγκεκριμένα δεδομένα που αφορούν την δική σας επιχείρηση.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ 

Πολλά από τα λάθη που κάνει ο επιχειρηματίας στο ξεκίνημα της καριέρας του ως επιχειρηματίας θα μπορούσαν να αποφευχθούν απλά και μόνο αν το γνώριζε ότι ο δρόμος είναι λάθος και αν γνώριζε ότι έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό. Λιγότερα λάθη στο επιχειρείν σημαίνει αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης στα πρώτα δύσκολα χρόνια της επιχείρησης. Επιβιώνοντας τότε που ο «οργανισμός» της επιχείρησης είναι πιο ευάλωτος, σημαίνει ότι χτίζονται οι βάσεις για επιτυχία στην δεύτερη Φάση ωρίμανσης της επιχείρησης και του επιχειρηματίας. Όλοι όσοι ξεκινάνε την δική τους επιχείρηση εξαρχής ονειρεύονται ότι η επιτυχία θα έρθει γρήγορα και παραβλέπουν κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο της επιχείρησης ή ακόμα και στην χρεοκοπία. Το επιχειρείν θέλει σκληρό στομάχι και, πολλές φορές, πολύ σκληρές αποφάσεις από τον επιχειρηματία. Αν μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια, παίρνεις γρήγορα σωστότερες αποφάσεις.

Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γιώργος Φλωράς

Ο Γιώργος Φλωράς έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή στον χώρο του επιχειρείν ως επιχειρηματίας και ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Μια διαδρομή με επιτυχίες, αποτυχίες, σωστές ενέργειες και λάθη. Διαθέτει σημαντική πρωτογενή εμπειρία σε όλο το εύρος της Διοίκησης επιχειρήσεων. Η πολυσχιδής δραστηριότητα του έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες να δοκιμάσει στην πράξη πολλές πτυχές του επιχειρείν και να αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε αυτά που πρέπει να κάνει ο επιχειρηματίας αλλά ιδίως σε αυτά που δεν πρέπει να κάνει.

 • λειτουργία και ανάπτυξη δικτύου λιανικής
 • Ecommerce
 • marketing
 • logistics
 • οργάνωση διαδικασιών (εγχειρίδιο λειτουργίας στα πρότυπα ISO)
 • λογιστικά
 • οικονομική διαχείριση
 • σχεδιασμός Planning (βραχυπρόθεσμος/μακροπρόθεσμος)
 • μηχανογράφηση
 • εκπαίδευση προσωπικού
 • διαχείριση κρίσεων, πτώχευση επιχείρησης και αντιμετώπιση συνεπειών
 • έκδοση εντύπων
 • οργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, σεμιναρίων
 • εξαγωγές, στρατηγική ανάπτυξης δικτύου εξωτερικού
 • business plan, επιχειρηματικό σχέδιο
 • στρατηγική αναζήτησης επενδυτών / χρηματοδότησης
 • ζητήματα Ανταγωνισμού

Από το 2006 ως το 2017 ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Το διάστημα 2018-2019 ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EARLY WARNING EUROPE εκ μέρους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

Το Σεμινάριο «ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» οργανώνεται online και offline. 

ONLINE 

Το Σεμινάριο «ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» προσφέρεται ONLINE σε τρεις (3) παρουσιάσεις διάρκειας 3 ωρών η κάθε μια, με συμμετοχή ενός συμμετέχοντα κάθε φορά. Οι παρουσιάσεις γίνονται σε πρωινές ή απογευματινές ώρες, ανάλογα την διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων στο κάθε session. Το κόστος της ONLINE παρουσίασης ανέρχεται σε 350 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε συμμετέχοντα. 

OFFLINE – ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

Το Σεμινάριο «ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» προσφέρεται σε ζωντανή συνεδρία με τον ενδιαφερόμενο, στα γεωγραφικά όρια του Νομού Αττικής.

Το σεμινάριο γίνεται σε τρεις (3) παρουσιάσεις διάρκειας 3 ωρών η κάθε μια, σε ώρες που θα συμφωνηθούν. Το κόστος ανέρχεται σε 500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε συμμετέχοντα. Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο «ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» στείλτε email στο george.floras@floras.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.