• 6974910050
 • george.floras@floras.gr
 • Κοκκινάκη 13 Κηφισιά

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ

ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ

Έχοντας διανύσει πολλά χρόνια ως επιχειρηματίας, ξέρω καλά το προβληματισμό του επιχειρηματία όταν χρειαστεί συμβουλές για την επιχείρησή του. Η επιλογή συμβούλου είναι δύσκολη γιατί δεν είναι, πχ, αμάξι, να μπορείς να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά του και να αποφασίσεις. Το ερώτημα είναι γιατί να είναι καλύτερος σύμβουλος στην επιχείρησή σας ο Γιώργος και όχι κάποιος άλλος.

Το βασικό μου χαρακτηριστικό, που θα μπορούσα να πω ότι αξίζει να μετρήσει στην επιλογή σας, είναι ότι ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ. Έχοντας μια πολυετή εμπειρία στο επιχειρείν (η οποία συνεχίζεται), έχω περάσει από διάφορες καταστάσεις, πολλές φορές, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε χωρίς επιτυχία. Έχω νοιώσει ό,τι έχω περάσει ως επιχειρηματίας και όχι ως σύμβουλος. Αυτό, στην δική μου λογική ως επιχειρηματίας, κάνει μια μεγάλη διαφορά.

Όταν συζητάω με τους πελάτες μου τους τρόπους αντιμετώπισης της «αποτυχίας», το κάνω έχοντας περάσει και εγώ από τα ίδια δύσκολα, σκοτεινά, μονοπάτια. Έχω αισθανθεί τα ίδια συναισθήματα, έχω βιώσει ανάλογες πικρές καταστάσεις και μπορώ να εκφράσω άποψη από την δική μου πείρα. ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ.

Αυτό φυσικά δεν με κάνει ως τον «άριστο» σε όλα τα πεδία. Κάποιες φορές ο τεχνοκράτης, που δεν έχει προϋπηρεσία επιχειρηματία, θα γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να γίνει. Ο δικός μου ρόλος είναι να το διακρίνω αυτό, μαζί σας, και να βρούμε τον ιδανικό τεχνοκράτη εκεί που δεν φτάνει η δική μας δύναμη.

Έχω συνεργάτες που με συμβουλεύουν και οι οποίοι συμμετέχουν στις προσπάθειες υποστήριξης των επιχειρήσεων. Ολοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ήταν ή είναι ακόμα επιχειρηματίες, μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι. Άρα με άνεση μπορούν να ισχυριστούν και αυτοί ότι ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ. Όχι φυσικά για τις εργασίες που απαιτούν ειδίκευση, όπως δικηγόροι, λογιστές κλπ. Εκεί οι συνεργάτες είναι οι τεχνοκράτες με ειδίκευση στο αντικείμενό τους.

 • Είμαι Οικονομολόγος, μέλος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
 • Διαθέτω σημαντική εμπειρία σε όλο το εύρος της Διοίκησης επιχειρήσεων. Διεύθυνα για 15 χρόνια την οικογενειακή επιχείρηση-αλυσίδα καταστημάτων λιανικής (βιβλιοπωλεία) με την επωνυμία ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ. Η αλυσίδα, στο απόγειο της, διέθετε 13 καταστήματα λιανικής, κέντρο διανομής, e-shop με 130.000 κωδικούς, 90 άτομα μόνιμο προσωπικό, 130 άτομα εποχικό προσωπικό (σχολική περίοδος)
 • Από την παραπάνω ενασχόληση απέκτησα σημαντική εμπειρία στις λιανικές πωλήσεις, στο marketing (εντός εταιρείας, έντυπο, τηλεόραση, ραδιόφωνο), στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στα logistics, στην οργάνωση διαδικασιών (εγχειρίδιο λειτουργίας στα πρότυπα ISO), στα λογιστικά ζητήματα, στην οικονομική διαχείριση, στον σχεδιασμό (βραχυπρόθεσμο/μακροπρόθεσμο), στην μηχανογράφηση (σχεδιασμός και εγκατάσταση ERP/online σύνδεση όλου του δικτύου), στην εκπαίδευση προσωπικού, στην διαχείριση κρίσεων.
 • Στα πλαίσια της εταιρείας των βιβλιοπωλείων υπήρχε και μια παράλληλη δραστηριότητα που αφορούσε έκδοση εντύπων, οργάνωση εκθέσεων, οργάνωση σεμιναρίων, με βάση την οποία απέκτησα σημαντική εμπειρία στην διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους καθώς και στην έκδοση εντύπων.
 • Τα έτη 2003-2011 ασχολήθηκα παράλληλα με τον τομέα της διαμεταφοράς (freight forwarding). Από την εμπειρία αυτή απέκτησα σημαντικές γνώσεις στα logistics, εξαγωγές, εισαγωγές. Η εταιρεία είχε ιδιαίτερη εμπλοκή με την Κίνα, ίδρυσε θυγατρική στην Κίνα και εκπροσώπησε σημαντικές Κινέζικες εταιρείες στην Ελλάδα.
 • Το 2014 ασχολήθηκα με τις εξαγωγές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, μέσω συνεργασίας με Κινέζικη εταιρεία παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Από την συνεργασία αυτή απέκτησα σημαντικές γνώσεις για τις νέες μεθόδους προσέγγισης αγορών του εξωτερικού, για το Οικοσύστημα της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, της ALIBABA, και εμπλούτισα περαιτέρω τις γνώσεις μου για την αγορά της Κίνας.
 • Το 2016 ίδρυσα, μαζί με άλλους συνεταίρους, την εταιρεία BELT AND ROAD ASSOCIATES η οποία βασικό αντικείμενο έχει την προώθηση επενδυτικών σχεδίων από την Ελλάδα σε Κινέζους επενδυτές. Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής περιλαμβάνεται η αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων, συνεργασία με τις επιχειρήσεις για κατάρτιση επενδυτικών σχεδίων, συνεργασία με επενδυτές για αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων.
 • Από το 2006 ως το 2017 ήμουν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Λόγω της ενασχόλησης αυτής απέκτησα σημαντικές γνώσεις σε όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
 • 2018-2019 ήμουν ο υπεύθυνος επικοινωνίας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EARLY WARNING EUROPE εκ μέρους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
 • Παρέχω συμβουλές σε επιχειρήσεις για θέματα Οργάνωσης, Ανάπτυξη Εργασιών, Μάρκετινγκ, Διαχείριση Κρίσεων.
 • Λόγω συγκεκριμένων περιστάσεων απέκτησα σημαντικές γνώσεις σε Νομικά ζητήματα.